Reklama
 
Blog | Jiří Cerha

Program národní zkázy Václava Klauze nese ovoce

Prosím vás, jaké zkázy?

Přeci program očerňování Evropské unie a ekonomických žvástů!

Jakých žvástů, ve sdělovacích prostředcích přeci vystupují přední ekonomičtí odborníci.

Odborně se tvářit umějí, jinak bych však o jejich odbornosti pochyboval.

Ale jděte, jak to vy, jako neodborník, můžete posuzovat?

Na to je návod už v bibli: … po jejich ovoci je poznáte… Ekonomickým žvástům tzv. odborníků sice vůbec nerozumím, ale to, že mě jízdenka vlakem po Rakousku přijde třikrát dráž než u nás, to poznám! To máte rozdíl 200 procent, zatímco odborníci při úpravách mezd a růstu hospodářství blekotají tak nanejvýš o 5 procentech. Tomu říkám katastrofální nepoměr!

Vlaky nejsou všechno.

Jinde je to podobné. Na západě se jezdí po dobrých silnicích v kvalitních autech, naši řidiči se drkotají po rozbitých či nedostavěných cestách v ojetinách, které v cizině už dávno odložili, a při tom se masově zabíjejí. Zajímavé oblečení lidé hledají v bazarech s dodávkou z ciziny. Víte, co mě dorazilo? Obchodní dům Billa u nás prodává odřezky z uzeného lososa! Kde se asi prodávají celí lososi a kolik asi stojí? Doktoři nám utíkají masově do ciziny. Kdo nás bude léčit? Z peněz daňových poplatníků funguje řada sranda-škol, které jsou užitečné pouze k tomu, aby mladí lidé měli pár let kde sedět a získali skreslené představy o užitečné práci. Zejména se ovšem jedná o školy ekonomického zaměření, s těmi se roztrhl pytel. Zač naši ekonomové, v čele s Václavem Klauzem, stojí dobře ilustruje skutečnost, že mezi tisícovkou nejlepších univerzit se žádná česká ekonomická škola neumístila!

No a vrchol všemu nasadila ta současná krize s uprchlíky. Naši lidé jsou navyklí jako stádo kráčet stále po jedné vyjeté koleji. Taková změna v prostředí je dovede dokonale rozhodit, a tak na uprchlíky vztekle prskají. Přitom v úspěšnějších zemích západní Evropy se na masu uprchlíků slétají jako vosy na med.

Přeci se nebudeme po západní Evropě opičit?

Jistě, na rozdíl od ní kráčíme neochvějně vlastní originální cestou s jasným cílem, upevnit si postavení evropského žebráka a pobudy!

Reklama